Maailman ympäri 80 päivässä 

Tehdenin työhyvinvointihaaste
 

Maailman ympäri 80 päivässä - Tehdenin työhyvinvointihaaste

   

               

Päätimme syksyllä parantaa työhyvinvointiamme ja aktivoitua hienojen sähkötyöpöytiemme käytössä, mutta tarvitsimme avuksemme jonkin haasteen, joka kannustaisi meitä seisomaan osan työpäivästä.

Koulussa toteutettujen lasten liikuntahaasteiden inspiroimana lähdimme Phileas Foggin jalanjäljille ja koetimme kiertää maailman ympäri 80 päivässä, seisoen!

Sovimme, että yksi työpöydän ääressä seisottu minuutti vastaa yhtä kilometriä kartalla. Tämä ei vastaa ihan keskivertokansalaisen kävelyvauhtia, mutta meidän piti huomioida, että kaikki meistä eivät olleet juurikaan tehneet töitä seisten. Tällöin on tärkeää aloittaa seisominen pikkuhiljaa 10-15 minuuttia kerrallaan, jotta jalat ja selkä eivät kipeydy.

Jokainen viidestä haasteeseen osallistujasta merkitsi päivän aikana seistyt minuutit Google Drivella jaettuun taulukkoon ja päivän päätteeksi yhteensä kertynyt "matka" merkittiin Google-karttaan. Ylös pistettiin tietenkin myös paikka, johon päädyttiin, joten samalla opittiin maantiedettä ja harrastettiin mielikuvamatkailua. :)

Kahdeksankymmenen työpäivän aikana seisoimme yhteensä 36 347 minuuttia eli 605,78 tuntia.
 

"Haaste lisäsi sähkötyöpöytäni käyttöä moninkertaisesti", sanoo Pauliina. "Aluksi oli vaikeaa tehdä keskittymistä vaativia tehtäviä seisten, mutta nyt tavoitteenani on jo seistä vähintään 3 tuntia päivässä", hän jatkaa.

 
Haasteen terveysvaikutukset ovat tietenkin pitkäikäiset, mutta huomasimme myös välittömiä vaikutuksia. Esimerkiksi kun kovilla pakkasilla lattia hohkasi kylmää, seisoen työskentely paransi verenkiertoa ja huopainen seisontamatto lämmitti mukavasti. Osallistuimme haasteellamme myös Työterveyslaitoksen #SeisoVälillä-kisaan Twitterissä ja voitimme päivän parhaan vinkin palkinnon.

Jotta saavuttamamme aktiivisuus ei lopahda, suunnitteilla on jo seuraava haaste. Tällä kertaa lähdemme kiertämään Suomea normaaliin kävelytahtiin eli 10 minuutin seisonta vastaa yhtä kilometriä kartalla.
 

Nyt heitän pallon sinulle! Minkälaisen työhyvinvointia lisäävän haasteen voisit toteuttaa omalla työpaikallasi? 

 

@MarjaAhkera
 

    

Ota yhteyttä

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Tutustu tietosuojatiedotteeseen.