Mothers in Business -aamupäivä

Mothers in Business -aamiaisvierailu Tehdenillä

 
 

Mothers in Business -verkoston (MiB) äidit lapsineen kyläilivät Tehdenillä 22.3.2016. Tehdenin yrittäjät Heli Nykänen ja Teemu Juntunen jakoivat tarinansa yrittäjäksi ryhtymisestä, siitä kuinka start-up-yrityksestä muotoutuu "oikea" kasvuyritys ja millaisin kääntein on tultu tähän päivään.

Yritystoiminnan alussa huolellisesti laadittu liiketoimintasuunnitelma ja täsmälliset rahoitushakemukset olivat ratkaisevassa asemassa, jotta tuotekehitys pystyttiin aloittamaan. Hyvät kumppanit ovat osoittautuneet matkan varrella tärkeiksi: oma puoliso yrittäjäkumppanina, kokenut pääomasijoittaja asiantuntijana sekä mm. lakimies ja kirjanpitäjä neuvonantajina. Haasteita yrittäjän tielle ovat tuoneet mm. yrityksen nopea kasvu, työllistämisen kustannukset sekä yrityksen saaminen kannattavaksi.

Yrittäjyyttä ei haasteistakaan huolimatta vaihtaisi pois, sillä oma yritys on kuin yksi lapsista. Työn ja perheen yhteensovittamiseen MiBiläiset saivat tärkeimpänä vinkkeinä priorisoinnin ja hetkessä läsnäolemisen taidon. Sähköisten ajanhallintatyökalujen käyttö voi helpottaa, mutta myös sen hyväksyminen ettei kaikkea aina ehdi.

Aloittava yrittäjä sai konkareilta vinkin valmistautua yrittäjyyteen ja kuunnella asiantuntijoiden neuvoja, mutta hyväksyä myös sen, ettei kaikkiin käänteisiin pysty aina vaikuttamaan. Silloin pitää sukeltaa rohkeasti tilanteeseen ja luottaa itseensä. Tästä kaikilla kuulijoilla olikin jo kokemusta - nimittäin vanhemmuudesta!
 

Inspiroiva aamiaisvierailu sai MiB-äideiltä lapsineen kiitosta: 


"Tavanomaisen yritysesittelyn lisäksi oli hienoa kuulla kokonainen yrittäjätarina."


"Innostava ja kannustava puheenvuoro yrittäjyyden ja perheen yhdistämisestä!"


 

Ota yhteyttä

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Tutustu tietosuojatiedotteeseen.