Ohjelmistoasiantuntija asiakastukeen

Tehden rekrytoi: Ohjelmistoasiantuntija

Haemme rentoon ja ammattitaitoiseen asiakaspalvelutiimiimme ohjelmistoasiantuntijaa tukemaan asiakkaitamme Tehden-ohjelmiston käytössä.

Tehden on pilvipalveluna toimiva toiminnanohjausjärjestelmä (SaaS ERP), jota yli 700 yritystä käyttää kassatoimintoihin, ajanvaraukseen, varastonhallintaan, osto- ja myyntitilauksiin, laskutukseen ja muihin yrityksen ydintoimintoihin. Asiakkaamme ovat mm. kaupan, liikunnan ja palvelualan yrityksiä.

Etsimme nyt asiantuntijatiimiimme vahvistukseksi sinua, joka nautit asiakaspalvelutyöstä ja olet innostunut kehittymään monipuoliseksi asiakastuen ammattilaiseksi. Sinulla on hatussasi jo muutama sulka erinomaisesta asiakaspalvelusta, mutta pitkää työkokemusta tärkeämpää on aito halu auttaa asiakasta onnistumaan Tehden-ohjelman hyödyntämisessä. Käytät näppärästi erilaisia ohjelmistoja ja olet valmis oppimaan uusia kokonaisuuksia. Olet kiinnostunut ohjelmistojen “sielunelämästä” ja siitä, millaisia käytännön hyötyjä niiden avulla on mahdollista saavuttaa.

Työssäsi ohjelmistoasiantuntijana ratkot asiakkaidemme tukipyyntöjä pitkäjänteisesti ja hyvässä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Neuvot asiakkaille parhaita tapoja hyödyntää ohjelmistoa liiketoiminnassaan sekä autat heidät alkuun ohjelmiston käytössä etäkoulutusten avulla. Olet taitava etsimään tietoa eri lähteistä ja osaat viestiä sujuvasti erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa sekä suomeksi että englanniksi. Hyvien vuorovaikutustaitojesi ansiosta kommunikoit selkeäsanaisesti niin ohjelmiston käyttäjien, asiakkaan liiketoimintajohdon kuin teknisen tuenkin kanssa.

Sovit erinomaisesti porukkaamme, jos haasteiden ratkaiseminen saa sinut innostumaan ja työotteeltasi olet joustava tiimipeluri. Pohjakoulutuksesi on esimerkiksi kaupan, liiketalouden ja/tai tietojenkäsittelyn alalta. Olet jo mahdollisesti työskennellyt vastaavissa tehtävissä tai vastavalmistunut tulevaisuudenlupaus. Katsomme eduksesi myös muualla karttuneen osaamisen taloushallinnosta, yritysten liiketoiminnasta ja/tai ohjelmistoalasta.

Keskeisimmät työtehtäväsi ovat:

  • Asiakkaiden neuvonta ja käytön tuki puhelimitse, sähköpostitse ja etäyhteydellä
  • Hallinnolliset toimistotyöt, mm. Tehden-palvelun tilaukseen ja laskutukseen liittyvät tehtävät
  • Tehden-ohjelmiston peruskoulutukset asiakkaille etäyhteydellä

Täällä voit tutustua joihinkin asiakkaisiimme. Meillä on asiakkaita ympäri Suomea ja suurin osa yhteydenpidosta asiakkaan kanssa sujuu Tehdenin toimistolta käsin.

Miksi työkaveriksemme Tehdenille?

  • Kehittyvä ja kasvava ohjelmistotalo
  • Yhdessätekemistä ilman pönöttämistä
  • Rennot työkaverit ja työporukan tuki
  • Mahdollisuus oman työn ja yhteisten työtapojen kehittämiseen
  • Joustavat työajat, mahdollisuus etäpäiviin
  • Vakituinen työ. Palkka sopimuksen mukaan. Noudatamme tietotekniikan palvelualan työehtosopimusta.

Meillä työskentelee noin 30 tehdeniläisen joukko, joka koostuu ohjelmistokehityksen, asiakaspalvelun, markkinoinnin ja myynnin ammattilaisista. Löydät kuvamme täältä ja pääset klikkaamaan itsesi myös LinkedIn- ja Twitter-profiileihimme. Toimistomme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Turun Pitkämäessä, Tietotaitotalossa. Toimiston vierestä liikekeskuksesta löytyy kauppa, lounasravintoloita ja muita palveluja.

Työssä voit aloittaa 15.8.2019 tai sopimuksen mukaan. Aloitamme haastattelut jo hakuajan kuluessa.

Lähetä cv ja hakemuksesi palkkatoiveineen 30.5.2019 mennessä osoitteeseen: rekrytointi@tehden.com

Lisätietoja antavat tarvittaessa asiakaspalvelupäällikkö Tanja Uotila (tanja.uotila@tehden.com) tai henkilöstöpäällikkö Satu Seessalo (satu.seessalo@tehden.com, puh. 040-7766 240)

Ota yhteyttä

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Tutustu tietosuojatiedotteeseen.