Tilikeskus-yhtiöt Oy:n 10.6.2015 julkaisema ARTIKKELI Tehdenistä.  

Tehden - tekee ja kasvaa

 

Tuote pilvessä, jalat maassa ja tavoitteena kansainväliset markkinat: Tehden on tekijä, jonka tuote mukautuu kaikkien kauppaa tekevien yritysten tarpeisiin.

Tehden oli työnimi ohjelmistolle. Kun tuote oli myyntiä vaille valmis, niin yrittäjäpariskunta ajatteli nimetä koko yrityksen työniemen mukaan. Helpommin sanottu kuin tehty.
– Oma homma oli saada rekisteröityä verbin taivutusmuoto yrityksen nimeksi, mutta taustatyön ja oikean argumentoinnin kautta asia kuitenkin onnistui, hymyilee Tehden Oy:n toimitusjohtaja Teemu Juntunen.
Juntusen jumppa suomen kanssa on kuitenkin pikku juttu verrattuna siihen, mitä hän on saanut aikaiseksi ohjelmistopuolella. 2000-luvun alkupuolella Juntusen ”yhden miehen armeija” suunnitteli, rakensi ja ylläpiti Motonetin järjestelmiä, joilla ohjattiin kaupan teon kannalta välttämättömiä toimintoja. Motonetin vaihdettua omistajaa, Juntunen jatkoi yrityksen palveluksessa, mutta vuonna 2007 oli aika aloittaa omissa nimissä.
– Tehden on toiminnanohjausjärjestelmiä tarjoava yritys, joka palvelee kaupan- ja hyvinvointialan yrityksiä. Alusta asti kantavana ideana oli tarjota ohjelmisto pilvipalvelun kautta, ilman aloitusmaksua ja asiakkaalle erittäin helppokäyttöisenä, Juntunen muotoilee.

Pilvipalvelu joustaa

Teemu Juntusen vaimo Heli Nykänen nyökkäilee vieressä. Hän on yrityksen osaomistaja ja liiketoiminnan johtaja.
– Mietimme tarkkaan, mitä yritykset todellakin tarvitsevat omassa kaupankäynnissään. Halusimme tarjota helposti lähestyttävän palvelun, joka skaalautuu tarpeen mukaan. Pilvipalveluna toimiva ohjelmisto on edullinen ja sopii kaikenkokoisille yrityksille, kertoo Heli Nykänen.
Aviopari jakaa saman työhuoneen, ja kotona odottavat perheen kaksi lasta. Heli muotoilee ammatillisen työnjaon luovasti.
– Teemulla on ohjelmistoalan kokemusta ja osaamista. Minun hommani on kääntää asiat ihmisten kielelle, Heli naurahtaa.

Liikkeelle pienistä

Henkilöstö- ja taloushallinto, viestintä- ja markkinointi sekä asiakasrajapinta kuuluvat Helille, Teemu vetää tuotekehitystä. Työntekijöitä on nykyään 17. Aviopari työparina sekä ja Tehden-tiimi toimivat tehokkaasti: Tehden palvelee jo yli 400 yritystä. Liikkeelle on lähdetty pienistä yrityksistä.
– Parturi-kampaamot olivat ensimmäisiä asiakkaita. Edullinen, toimiva ja ilman aloituskustannuksia tarjottu toiminnanohjausjärjestelmä on otettu hyvin vastaan, Juntunen kertoo.
Tehden tarjoaa itse asiassa kaikki kaupankäyntiin tarvittavat palikat pilvessä: ajanvaraus, kassa, laskutus, varasto, tuote, asiakas-hallinta, myynti, ostotilausjärjestelmä, verkkokauppa, mitä tahansa asiakas tarvitsee.
– Kuukausimaksua vastaan asiakas saa meiltä ne palvelut, jotka hän tarvitsee. Matala kynnys ottaa ohjelmisto käyttöön, meidän tarjoama asiakastuki ja koulutus sekä mahdollisuus koota ohjelmiston osista haluamansa kokonaisuus ovat olleet oikea tapa lähestyä markkinaa, Heli Nykänen muotoilee.
– Tarpeet ovat samat isoissakin yrityksissä. Meidän tuotteet toimivat yhden tuolin kampaamossa ja suuressa kauppaketjussa aivan yhtä tehokkaasti. Isot ketjut ovatkin osoittaneet kiinnostusta, ja loppuvuodesta pääsemme toivottavasti julkistamaan kauppoja niiden kanssa, Teemu Juntunen sanoo.

Maailmalle seuraavaksi

Tehden on juuri sitä maata, jota Suomessa useat tahot puhumalla peräänkuuluttavat: Innovaatio, osaaminen ja tavoitteena kansainvälinen kasvu.
– Suomessa olemme hyvässä vaiheessa. Ensin kotimaan markkinat haltuun, ja jo ensi vuonna lähdetään tavoittelemaan kansainvälisiä markkinoita, Juntunen visioi.
Ohjelmistot, pilvipalvelu ja kauppa: eikö tämä markkina ole läpensä kilpailtu ja suurten kansainvälisten yritysten hallussa?
– Aloitetaan maailmallakin pienistä yrityksistä ja edetään siitä. Hyvälle tuotteelle on aina tilaa ja tarpeet kaupanteossa ovat samat, tiivistää Juntunen.

TEKSTI: MIKKO GRÖNMAN, Valokuva: Esko keski-oja

Ota yhteyttä

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Tutustu tietosuojatiedotteeseen.