4 tehokasta tapaa myymälän markkinointiin

21.6.2017 / Pauliina Uuttu


4 tehokasta tapaa myymälän markkinointiin

1 Inspiroi asiakkaita sosiaalisessa mediassa


Asiakkaasi ovat verkossa - olethan sinäkin?

Sosiaalinen media on tehokas kanava houkutella asiakkaita myymälään. Sosiaalisen median kanavia on pilvin pimein, mutta kaikissa ei tarvitse olla. Kunhan olet siellä, missä asiakkaasi ja potentiaaliset asiakkaasi viettävät aikaa. Helpointa on valita itselleen mieluisin kanava, mutta tuottavinta on valinta kanava, jossa yleisösi viihtyy.

Elä sosiaalisessa mediassa brändisi tarinaa todeksi, pyri vaikuttamaan tunteisiin ja houkuttele asiakkaita myymälään! Jaa kuvia uutuustuotteista, anna inspiraatiota ja poista ostamisen esteitä. Tuota sisältöä omalle kohderyhmällesi, kaikkia ei tarvitse miellyttää.

Palvele asiakkaita sosiaalisessa mediassa. Tykkää kommenteista ja vastaa niihin. Esimerkiksi Facebookissa kommenteista tykkääminen ja niihin vastaaminen nostaa julkaisusi näkyvyyttä.


Liity Facebookissa yrittäjien ryhmiin, joissa voit palveluntarjoajana olla mukana. Jos myymäläsi palvelee naimisiin meneviä, liity häitään suunnittelevien ryhmään. Jos tuotteesi sopii koirille, liity koiranrotu- tai harrastusryhmiin. Lue tarkkaan ryhmien mainostussäännöt. Suoranaista mainostamista parempi tapa on osallistua keskusteluihin, profiloitua tietyn alan asiantuntijana ja aidosti auttaa osaamisellaan.

Ilmainen palvelu visuaalisesti näyttävien kuvasisältöjen luomiseen ja graafiseen suunnitteluun ilman graafisen suunnittelun osaamista on helppokäyttöinen Canva.


2 Palvele asiakkaita sähköpostimarkkinoinnilla


Sähköpostimarkkinointi elää ja voi hyvin.

Nykyajan sähköpostimarkkinointi ei tarkoita ostettuja sähköpostilistoja, jossa listalle joutuneille vastaanottajille spämmätään viestejä sitä mukaa, kun ehditään. Kukaan ei halua saada massasähköpostia yrityksestä, johon ei ole aikaisempaa kosketuspintaa. Henkilökohtaiselle tontille tunkeutuminen ja tuotteiden tuputtaminen saa aikaan inhoreaktion.

Oikea tapa tehdä sähköpostimarkkinointia on kohdentaminen. Lähetä sähköpostia ainoastaan niille asiakkaille, joilta olet kerännyt yhteystiedot ja saanut luvan viestien lähettämiseen. Jaottele asiakkaita asiakasryhmittäin ja lähetä viestejä, joista on hyötyä vastaanottajalle. Ajattele oman navan sijaan asiakkaan napaa. Tarvetta. Tällöin viestisi ovat toivottuja, eivätkä ärsytä.

Kerää siis aktiivisesti asiakastietoja ja pyydä ihmisiä liittymään sisäpiiriin vastaanottaakseen sähköpostiviestisi.


Näppärä työkalu sähköpostimarkkinointiin on Mailchimp. Joissain kassajärjestelmissä on sähköpostimarkkinointi-ominaisuus, jonka avulla voi myös kohdentaa viestejä esimerkiksi asiakkaan ostohistorian mukaan. Tutustu Tehdenin kassajärjestelmään täältä!


3 Verkostoidu ja tee yhteistyötä


Verkostoissa on virtaa ja yhteistyössä ytyä.

Tutustu rohkeasti uusiin ihmisiin verkossa ja livenä. Seuraavasta henkilöstä, jonka tapaat, voi tulla kannattava kanta-asiakas tai hänen yrityksestään suuri tilaaja.

Omalla paikkakunnalla voi liittyä paikalliseen yrittäjäyhteisöön, tehdä yhteistyötä oppilaitosten kanssa, kutsua yhdistyksiä vierailulle, tutustua nuoriin yrittäjiin ja osallistua tapahtumiin.

Verkossa voi laajentaa verkostoaan oman paikkakunnan ulkopuolelle. Facebookissa voi liittyä yrittäjien ryhmiin, joissa solmitaan yhteistyökumppanuuksia, ostetaan tuotteita ja palveluita toisilta yrittäjiltä, sekä löydetään jälleenmyyjiä. LinkedInissä ja Twitterissä voi keskustella yrittämiseen liittyvistä asioista ja löytää asiakkaita laajemmalta alueelta. Bloggaajien, tubettajien ja Instagram-vaikuttajien kanssa voi tehdä yhteistyötä maksamalla näkyvyydestä.


Ole aktiivinen ja kokeile uusia tapoja lisätä myyntiä!


4 Luo elämyksellinen myymälä


Tarjoa elämys, jonka pariin halutaan palata.

Vierailu kivijalkakauppaan voi kokonaisuudessaan olla elämys, jota kehutaan kavereille. Minkälaisen tunnelman sinä haluat luoda myymälääsi?

Keinoja elämyksellisyyden tuottamiseen ovat esimerkiksi musiikki, sisustus, palvelu, valikoiman esillepanot ja kanta-asiakkuus. Elämyksellisyyden tuottamisessa on tärkeää tuntea kohderyhmänsä. Rouhea farkkuliike on todennäköisesti tunnelmaltaan erilainen kuin rauhallinen kirjakauppa.


Rokkia soittavan rouhean farkkuliikkeen takaosassa on sovituskoppien läheisyydessä asiakkaiden käytössä olevat sähkökitarat. Kitaralla voi heittää soolon hittien soidessa kaiuttimista ja sohvalla voi vaihtaa kuulumiset kavereiden kanssa. Farkkuostokset hoituvat mutkattomasti olohuonemaisessa ympäristössä. Farkkuliikkeen yrittäjä järjestää asiakkaille tapahtumia ja välillä tehdään yhteisreissuja rokkareiden keikoille.

Rauhallisessa kirjakaupassa soi keskittymiseen sopiva pianomusiikki. Kaupassa on useita toinen toisiaan houkuttelevampia sohvaryhmiä ja nojatuoleja, joihin voi jäädä lukemaan kiertäviä kirjoja. Jalat voi nostaa rahille ja tilata samassa tilassa toimivalta kahvilayrittäjältä kahvin ja leivonnaisen. Kirjakaupan yrittäjä järjestää aktiivista lukupiiriä ja lähettää asiakkailleen sähköpostitse kuukausittain parhaimpia lukuvinkkejä.


Tunne yleisösi ja yllätä positiivisesti tarjoamalla elämyksellinen ostokokemus! Kun asettaa asiakkaan ykköseksi, pääsee yleensä pitkälle.

Helppo tapa luoda omia soittolistoja tai soittaa yleisiä biisilistoja on Spotify Business.


+ Yhdistä myymälä ja verkkokauppa!

Palvele asiakkaita monipuolisemmin ja kasvata bisnestäsi myymällä tuotteita netissä! Tutustu myymälän ja verkkokaupan yhdistämiseen.Vinkit kassan valintaan

6 tapaa miten nykyaikainen kassajärjestelmä tehostaa liiketoimintaa

Kirjoitimme oppaan, joka on tarkoitettu kaikille kassajärjestelmän hankintaa tai vaihtamista suunnitteleville. Oppaassa kerrotaan esimerkkien avulla, miten kassajärjestelmän valinta vaikuttaa liiketoimintaan ja sen kannattavuuteen.

Lataa opas tästä »


Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Kassa tai toiminnanohjaus pilvessä - mitä hyötyä? | Tehden blogi

Kassa tai toiminnanohjaus pilvessä - mitä hyötyä?

Tuntematon asiakas - menetetty mahdollisuus?


Tietoa kirjoittajasta

Pauliina Uuttu

Markkinointipäällikkö
pauliina.uuttu@tehden.com
040 667 2099

Twitter @pauliinauuttu LinkedIn Pauliina Uuttu

Ladataan keskustelua

Ota yhteyttä

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Tutustu tietosuojatiedotteeseen.