4 vinkkiä joulumyynnin kasvattamiseen kivijalkakaupassa

24.10.2016 / Pauliina Uuttu

4 vinkkiä joulumyynnin kasvattamiseen | Tehden blogi

Joulumyynnin merkitys on pienelle kivijalkakaupalle huomattava, sillä joulun aikaan saatetaan tahkota jopa kolmannes koko vuoden liikevaihdosta. Joulumyynnin suunnittelun suhteen kannattaakin olla ajoissa liikkeellä, jotta sesongista saa kaiken irti. Peli ei kuitenkaan ole menetetty vaikka et olisikaan kesällä jo aloittanut valmisteluja. Kirjasimme neljä simppeliä viimehetken vinkkiä, joiden avulla lisäät joulumyyntiä. Kerro lisää vinkkejä kommenttiosiossa tai vaikkapa Facebookissa.
 

1. Tarjoa lahjaideat valmiina

Kasvata joulusesongin myyntiä tekemällä ostaminen asiakkaalle mahdollisimman helpoksi. Rakenna houkuttelevia kampanjoita ja ostovalmiita lahjapaketteja hinnan, teeman tai kohderyhmän mukaan. Älä myöskään unohda lahjakortin esiintuomista helppona ja mieluisana lahjaideana. Asiakkaat arvostavat valmiita ratkaisuja, jotka on kiireessäkin nopea kiikuttaa kassan kautta kotiin, ja siitä suoraan pukinkonttiin.
 

2. Luo inspiroiva ostoympäristö

Panosta houkuttelevan näyteikkunan lisäksi myymälän visuaalisuuteen ja fiilikseen. Tuotteiden inspiroivat esillepanot, miellyttävä musiikki sekä myyjien hyväntuulisuus ja palvelualttius luovat elämyksellisen ostoympäristön, jossa on mukava tehdä ostoksia. Jos myymälä ruuhkautuu ja asiakkaat joutuvat hetkisen odottamaan, voit saada vau-efektin aikaan tarjoamalla liikkeessäsi esimerkiksi yrteillä taikka sitrushedelmillä maustettua vettä. Tyytyväinen asiakas ostaa enemmän, joten pienetkin asiointiin positiivisella tavalla vaikuttavat asiat kannattaa huomioida.
 

3. Houkuttele asiakkaat ostamaan

Muista kertoa asiakkaille joululahjaideoistasi! Houkuttele asiakkaita myymälään lähettämällä aktiivisesti kohdennettuja asiakasviestejä asiakasrekisterillesi. Kun sisältö on kiinnostavaa ja vastaanottajalle ajankohtaista, sitä ei pidetä roskapostina, vaan erinomaisena palveluna. Valtaosa työikäisistä ihmisistä miettii tähän aikaan vuodesta lahjoja puolisolle, lapsille, vanhemmille, kavereille, lemmikkieläimille ja ties kenelle - siellä siis käytännössä odotetaan jo lahjavinkkejäsi!

Käytä myös sosiaalisen median kanavia hyväksi ja kerro jouluista tarinaasi kuvin, videoin sekä kertomuksin. Älä unohda pyytää uusilta asiakkailta yhteystietoja asiakasrekisteriin, jotta voit hyödyntää niitä myös jatkossa!
 

4. Verkostoidu ja tee yhteistyötä

Tee yhteistyötä muiden yrittäjien kanssa. Verkostoidu tapahtumissa tai ota erikseen yhteyttä kiinnostaviin yrityksiin. Naapuriliikkeisiin voi myös marssia suoraan sisään ehdottamaan yhteistyötä. Sopikaa, että suosittelette toisianne asiakkaille tai jaatte vaikka kassalta toistenne esitteitä. Yhteistyössä on voimaa, joten kannattaa kehottaa asiakasta vierailemaan myös naapuriliikkeessä.
 


Saatat olla kiinnostunut myös näistä:

Alennusmyyntien miinat myymälöissä | Tehden blogi

 
Alennusmyyntien miinat myymälöissä

Tuntematon asiakas - menetetty mahdollisuus? | Tehden blogi

Tuntematon asiakas - menetetty mahdollisuus?


Tietoa kirjoittajasta

Pauliina Uuttu

Markkinointipäällikkö
pauliina.uuttu@tehden.com
040 667 2099

Twitter @pauliinauuttu LinkedIn Pauliina Uuttu

Ladataan keskustelua

Ota yhteyttä

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Tutustu tietosuojatiedotteeseen.