5 harhaluuloa pilvipalveluna toimivasta kassajärjestelmästä

27.5.2016 / Pauliina Uuttu

5 harhaluuloa pilvipalveluna toimivasta kassajärjestelmästä

Kassajärjestelmäuudistus kuulostaa monen kivijalkayrittäjän korvaan ylitsepääsemättömän työläältä ja ikävältä touhulta. Sellaiselta, johon hupenee rahat ja ennen pitkää myös hermot. Eikä pilvipalvelu saa asiaa kuulostamaan yhtään sen hohdokkaammalta, vaan lähinnä herättää lisää epäluuloja.
 
 

Käsittelimme viisi yleisintä pilvikassaan liittyvää harhaluuloa.
 

1. Pilvikassa on tarkoitettu vain isoille yrityksille

Pilvikassaa voi (ja kannattaa) käyttää minkä kokoinen yritys tahansa. Se soveltuu erinomaisesti niin yksinyrittäjälle kuin suurelle ketjuliikkeellekin. Pilvipalvelun etuna on sen helppo skaalautuvuus eli järjestelmä elää yrityksen mukana. Jos liiketoiminnassa tapahtuu muutoksia tai yritys kasvaa, pilvipalvelu mukautuu sen mukaan. Lisätoimintoja on tarvittaessa helppo ottaa käyttöön, mutta niistä ei tarvitse maksaa turhaan silloin, kun niitä ei vielä tarvitse.

Pienet yritykset hyötyvät pilvikassasta erityisesti siksi, että se säästää aikaa ja helpottaa rutiineja - aina asiakasrekisterin ylläpitämisestä, varastonhallintaan sekä raportointiin ja kirjanpitäjälle toimitettaviin dokumentteihin.
 
 

Voiko pilvipalveluna toimivaan järjestelmään luottaa? Mitä jos tiedot häviävät bittiavaruuteen?


 

2. Pilvessä toimiva kassajärjestelmä on kallis

Kassajärjestelmä tuo helposti mieleen vanhanaikaisen ja raskaan järjestelmän, sekä laitteiston, jonka kustannukset hipovat pilviä. Järjestelmän vuosimaksun lisäksi maksettavaksi tulee aloitus- ja asennuskustannukset, huollot, päivitykset sekä laitteiden hajoamisesta aiheutuvat korjausmaksut. Kalliin järjestelmän kanssa ollaan naimisissa. Ja erotessa lompakkoon jää iso lovi.

Nykyajan kassajärjestelmä on huomattavasti kivampi kumppani. Pilvipalvelu toimii netin kautta, eikä sitä asenneta mihinkään. Voit siis huoletta käyttää sitä miltä tietokoneelta tahansa. Aloituskustannuksia ei ole. Pilvipalvelu toimii kuukausimaksulla, ja päätät itse sopimuskautesi pituuden! Pilvipalveluna toimiva kassajärjestelmä on edullinen ja erittäin kustannustehokas. Sen avulla myös lisäät helposti myyntiä, kun otat asiakasrekisterin aktiiviseen käyttöön.
 
 

3. Pilvikassa on epäluotettava

Perinteinen kassajärjestelmä on laitesidonnainen, ja vaatii ongelmatilanteessa ammattikorjaajan tulemaan paikan päälle liikkeeseen. Mahdollisten päivitysten asentaminen vie aikaa, ja murtotapauksissa varas vie mukanaan koko kassalaitteiston. 

Pilvipalveluna toimiva kassajärjestelmä ei ole laitekohtainen, joten jos tietokoneeseen tulee vika, sen voi helposti korvata toisella. Pilvipalveluiden päivitykset ja uudet versiot ajetaan järjestelmään usein öisin, joten niistä ei koidu haittaa yrittäjälle. Varas ei myöskään saa vietyä itse kassajärjestelmääsi, sillä data on turvassa salausten takana, eikä fyysisesti tietokoneella. Pilvipalvelu on tänä päivänä yhä turvallisempi tietojen säilytyspaikka. Varmuuskopiointi tapahtuu automaattisesti joka päivä, joten tiedot ovat varmassa tallessa.

 
 
 

Pilvipalveluna toimiva kassajärjestelmä ei ole tulevaisuutta. Se on nykyaikaa.

 
 
4. Pilvipalveluna toimiva kassajärjestelmä on vaikeakäyttöinen

Moni tuskastelee vanhojen ja vaikeakäyttöisten kassalaitteiden kanssa ajatellen, että ei se ainakaan vaihtamalla parane. Sinnitellään väkisin sillä, mihin ollaan totuttu ja kirotaan, kun järjestelmä ei taivu omiin tarpeisiin.

Kassajärjestelmän käytön ei kuitenkaan tarvitse olla monimutkaista. Pilvipalveluratkaisu ovat helppokäyttöisyydessään monen kauppiaan pelastus. Sen tarkoitus on helpottaa työtä, ei tehdä siitä vaikeampaa. Lisäksi pilvipalveluita kehitetään jatkuvasti ja käyttäjien toiveet otetaan huomioon - tehdäänhän palvelua juuri heitä varten.
 
 

5. Pilvikassa on tulevaisuutta

Pilvipalveluna toimiva kassajärjestelmä ei ole enää vain tulevaisuutta. Se ei rantaudu pikkupaikkakunnille samaan aikaan kuin puhuvat pukukopit ja lentävät autot. Se on siellä jo. Pilvikassa on nykyaikaa - ja se helpottaa jo monen kauppiaan arkea niin suurilla kuin pienillä paikkakunnilla. Etelästä pohjoiseen. Yhden hengen yrityksistä isompiin ketjuliikkeisiin.

 
 

Jäikö meiltä jokin pilvikassaan liittyvä huoli käsittelemättä? Kerro meille, niin selvitetään se yhdessä.
 


Vinkit kassan valintaan

6 tapaa miten nykyaikainen kassajärjestelmä tehostaa liiketoimintaa

Kirjoitimme oppaan, joka on tarkoitettu kaikille kassajärjestelmän hankintaa tai vaihtamista suunnitteleville. Oppaassa kerrotaan esimerkkien avulla, miten kassajärjestelmän valinta vaikuttaa liiketoimintaan ja sen kannattavuuteen.

Lataa maksuton opas tästä »


Saatat olla kiinnostunut myös näistä:

Kassa tai toiminnanohjaus pilvessä - mitä hyötyä? | Tehden blogi

Kassa tai toiminnanohjaus pilvessä - mitä hyötyä?

Tuntematon asiakas - menetetty mahdollisuus?


Tietoa kirjoittajasta

Pauliina Uuttu

Markkinointipäällikkö
pauliina.uuttu@tehden.com
040 667 2099

Twitter @pauliinauuttu LinkedIn Pauliina Uuttu

Ladataan keskustelua

Ota yhteyttä

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Tutustu tietosuojatiedotteeseen.