Alennusmyyntien miinat myymälöissä

6.7.2016 / Pauliina Uuttu

Alennusmyyntien miinat myymälöissä | Tehden blogi

Myymälöissä parhaillaan käynnissä olevat alennuskarnevaalit saivat muistelemaan omia erikoisliikkeissä vietettyjä vuosia. Olen päässyt seuraamaan sekä kansainvälisen ketjuliikkeen että pienempien yksittäisten myymälöiden toimintaa, ja todennut osalla yrityksistä olevan samankaltaisia haasteita toiminnassaan. Osa ongelmista nostaa päätään varsinkin alennusmyyntien aikaan, kun myymälä ruuhkautuu.

 
 

Romukassa

On myymälöitä, joissa alennusmyynnit rakennetaan suurimmaksi osaksi myymälähenkilökunnan muistin ja näön varaan alentamalla esimerkiksi tietyt alueet, seinät tai pöydät saman alennusprosentin, euromääräisen alennuksen tai kampanjan, kuten “osta 3 maksa 2”, mukaan. Usein tuotteisiin lätkäistään aletarra muistuttamaan sekä asiakasta että työntekijää alennuksesta, mutta yhtä usein tarrat myös putoilevat pois tuotteista. Kassajärjestelmä ei tunnista aletuotteita automaattisesti, joten myyjän on muistettava huolehtia oikeiden alennusten syöttämisestä kassakoneeseen.

Kassajärjestelmä ei taivu virheiden korjaamiseen, joten kun myyjä on lyönyt asiakkaan ostokset kassaan tuotekohtaisine alennuksineen, ja huomaa virheen ensimmäisenä syötetyn tuotteen hinnassa, hän joutuu perumaan koko myynnin ja aloittamaan tuotteiden syöttämisen uudestaan. Sama tilanne on silloin, kun asiakas päättää rahastuksen hetkellä vielä lähteä myymälän perälle katsomaan silmiin osunutta tuotetta. Kassajärjestelmässä ei saa laitettua keskeneräistä myyntitapahtumaa pitoon, joten ei auta muu kuin tyhjentää myynti, rahastaa jonossa seuraavana olevat asiakkaat ja syöttää kassalta lähteneen asiakkaan tuotteet yksitellen uudestaan kun hän palaa maksamaan. Näppärää, eikös!


 
 
 

Olipa myymälän varasto pieni takahuoneen yhteydessä oleva hyllykkö tai suurempi varastotila, sen hallinta on usein silmämääräisen vilkuilun tai päivittämättä jätetyn excelin varassa.

 
 
Mysteerivarastot

Liikkeeseen saapuu alennusmyyntien aikaan uusia tuotteita. Mallistosta erottuu hittituotteet ja ne myydään loppuun hetkessä. Suosittuja tuotteita tilataan lisää, mutta toimitusta odotellessa kerätään rypistyneeseen ruutuvihkoon ylös tuotteista kiinnostuneiden asiakkaiden yhteystietoja. Heille tiedotetaan sitten, kun tuote saapuu varastoon - jos ruutuvihko on tallessa ja työvuorossa oleva työntekijä tietoinen varauksista.

Olipa myymälän varasto pieni takahuoneen yhteydessä oleva hyllykkö tai suurempi varastotila, sen hallinta on usein silmämääräisen vilkuilun tai päivittämättä jätetyn excelin varassa. Kun asiakas tiedustelee löytyykö tuotetta varastosta, turvautuu myyjä jälleen muistiinsa tai kipaisee katsomaan varastosta tilanteen. Asiakkaalle tämä tietää odottelua. Kun varastorundin jälkeen todetaan tuotteen olevan loppu, asiakas tiedustelee sen saatavuutta liikkeen toisesta toimipisteestä. Sen sijaan, että saldon voisi tarkistaa suoraan kassajärjestelmästä, myyjä ottaa puhelun toiseen toimipisteeseen. Ja taas asiakas odottaa. Ja jono kassalla kasvaa.

Koostaan riippumatta, myymälöiden varastoista löytyy myös aika ajoin ylläreitä. Piilossa olleita tuotteita, joiden on kuviteltu loppuneen ajat sitten - ja asiakkaille on pitkään jo myyty ei oota.
 
 

Kuittirumba

Päivän lopuksi lasketaan kassa. Ja jos virheiden korjaaminen kiireessä on stressaavaa, sitä on myös maksupäätteisiin syötettyjen näppäilyvirheiden selvittäminen päivän päätteeksi. 

Kassaraportti nivotaan yhteen maksupääteraportin ja maksupäätteestä saatujen kauppiaan kappaleiden kanssa. Kuittikeko jemmataan kassiin tai kenkälaatikkoon, johon kerätään kaikki kuukauden kuitit. Kuun vaihteessa kuitit kiikutetaan sellaisenaan kirjanpitäjälle, ja aloitetaan taas uuden kuukauden kuittikeon muodostaminen.

 
 

Romuta vanha kassakoneesi - vaihtamalla paranee!

Muutamien vuosien takaiset kokemukseni ovat yhä tätä päivää monille kauppiaille. Niiden ei kuitenkaan tarvitse olla. Pidä kiinni supermyyjistä, mutta romuta vanhat kassalaitteesi. Vaihtamalla nykyaikaiseen kassajärjestelmään, kaikki edellä mainitut huolet hiipuvat unholaan ja koittaa kevyemmät ajat - kokeile vaikka!
 


Vinkit kassan valintaan

6 tapaa miten nykyaikainen kassajärjestelmä tehostaa liiketoimintaa

Kirjoitimme oppaan, joka on tarkoitettu kaikille kassajärjestelmän hankintaa tai vaihtamista suunnitteleville. Oppaassa kerrotaan esimerkkien avulla, miten kassajärjestelmän valinta vaikuttaa liiketoimintaan ja sen kannattavuuteen.

Lataa maksuton opas tästä »


Saatat olla kiinnostunut myös näistä:

5 harhaluuloa pilvipalveluna toimivasta kassajärjestelmästä

5 harhaluuloa pilvipalveluna toimivasta kassajärjestelmästä

Kassa tai toiminnanohjaus pilvessä - mitä hyötyä? | Tehden blogi

Kassa tai toiminnanohjaus pilvessä - mitä hyötyä?


Tietoa kirjoittajasta

Pauliina Uuttu

Markkinointipäällikkö
pauliina.uuttu@tehden.com
040 667 2099

Twitter @pauliinauuttu LinkedIn Pauliina Uuttu

Ladataan keskustelua

Ota yhteyttä

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Tutustu tietosuojatiedotteeseen.