Kampaamon asiakaskortisto
- rikkaus vai rasite?

14.7.2016 / Pauliina Uuttu

Kampaamon asiakaskortisto - rikkaus vai rasite?

Asiakaskortisto, tuo pahvisista asiakaskorteista koostuva asiakastietokanta, on yhä käytössä monissa kampaamoissa - osalla sellaisenaan ja toisilla digitaaliseen muotoon päivitettynä versiona. Kaikki eivät kuitenkaan käytä asiakaskortistoa, ja osa jopa kammoksuu sitä. Mistä on kyse, ja onko asiakkaiden tietojen tallentaminen hyödyllistä vai ei?
 

Asiakaskortisto tuo mieleen pahviset asiakaskortit tai ruutuvihkot, joihin päivitetään käsin kirjoittamalla asiakkaan yhteystiedot, tehdyt käsittelyt sekä hiusvärien reseptit. Vanhanaikaisen käsityksen mukaan asiakaskortiston tehtävänä on tallentaa tiedot, jotta asiakkaalle voidaan toistaa nämä kertaalleen kirjatut käsittelyt samalla kaavalla kerrasta ja vuodesta toiseen. Vakioasiakkaan kohdalla värit ovat valmiiksi sekoitettuna ja oikean kokoiset permisrullat kärryssä odottamassa asiakkaan saapumista kampaamoon. Mitä jos asiakas haluaakin jotain uutta? Tappaako asiakaskortisto mahdollisuuden muutokseen? 
 

Asiakaskortiston käyttötapoja on useita ja edellä mainittu tapaus sieltä kärjistetyimmästä päästä. Fiksusti käytettynä kortisto helpottaa työtä, kun tietoja ei tarvitse tallentaa oman muistin varaan. Asiakkaan kortille voidaan yhteystietojen lisäksi täyttää käyntikerrat sekä niiden yksityiskohdat, kuten värireseptit ja värimassojen määrät. Näin ollen, kun asiakas kertoo alkukonsultaatiossa tykänneensä viime kerran väristä, mutta haluavansa syksyä kohden astetta tummemman sävyn, kampaaja on heti kartalla halutusta, vaikka penkkiin istuessaan asiakkaalla olisi vanhasta väristä jäljellä vain auringon vaalentama muisto. Tarvittavan värimassan määrä on myös jo ihan säästösyistä hyvä olla tiedossa - parempi väri päässä kuin viemärissä.
 
 

Kukapa haluaisi vaihtaa kampaajaa, kun täydellisten hiusten lisäksi saa nauttia erinomaisesta palvelusta sekä tuntea olevansa hyvissä käsissä!

 
 
Asiakkaiden näkökulmasta kortiston ylläpitäminen on erinomaista palvelua. Kampaajalta voi tarkistaa omat käyntikerrat sekä vaikka kolme vuotta sitten kesällä hiuksissa olleen värin - ja sama täydellinen sävy on mahdollista saada uudelleen! Kampaaja voi myös kirjata ylös vaikkapa asiakkaan puutarhaharrastuksen sekä tulevat lomareissut, ja tarjoilla seuraavalla käynnillä vau-efektejä ottamalla puheeksi asiakkaalle tärkeitä puheenaiheita.
 

Käsin ylläpidettävä asiakaskortisto on kuitenkin kankea ja hidas päivittää, joten nykyaikainen sähköinen asiakasrekisteri on suositeltavampi vaihtoehto. Kassa- ja ajanvarausjärjestelmän yhteydessä oleva asiakaskortisto kerää automaattisesti tiedot asiakkaan ostoista sekä varauksista, joten asiakaspalvelua voi vielä parantaa kysymällä mitä asiakas piti viime kerralla ostamastaan tuotteesta, tarvitseeko hän sitä lisää tai olisiko hän kiinnostunut ostamaan muita saman sarjan tuotteita. Tietoihin voi myös lisätä hälyttäviä huomioita esimerkiksi allergioista.
 

Asiakaskortistoon kerätyillä arvokkailla asiakastiedoilla kampaaja siis parantaa asiakaspalvelua, kasvattaa tuotemyyntiä, sekä pystyy kohdentamaan markkinointiaan paremmin. Kukapa haluaisi vaihtaa kampaajaa, kun täydellisten hiusten lisäksi saa nauttia erinomaisesta palvelusta sekä tuntea olevansa hyvissä käsissä! 
 


Saatat olla kiinnostunut myös näistä:

Miten saan lisää ajanvarauksia? | Tehden

Miten saan lisää ajanvarauksia?

Tuntematon asiakas - menetetty mahdollisuus? | Tehden blogi

Tuntematon asiakas - menetetty mahdollisuus?


Tietoa kirjoittajasta

Pauliina Uuttu

Markkinointipäällikkö
pauliina.uuttu@tehden.com
040 667 2099

Twitter @pauliinauuttu LinkedIn Pauliina Uuttu

Ladataan keskustelua

Ota yhteyttä

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Tutustu tietosuojatiedotteeseen.