Messuresepti

Täsmävinkit messuilevalle yritykselle

  
1.4.2016

Myymälä & e-commerce 2016 -messut

Kevät on usein syksyn tavoin vilkasta messuaikaa yrityksissä. Osallistuimme itse tänä vuonna kahteen messutapahtumaan, kauneuden alan Hair & Beauty –messuille sekä kaupan alan Myymälä & e-commerce 2016 –messuille. Molemmat messut onnistuivat osaltamme erinomaisesti, joten päätimme jakaa omat messuvinkkimme eteenpäin. Ei tarvitse olla kovan luokan messukonkari onnistuakseen, sillä kiinnostavan tuotteen lisäksi uskomme suosion salaisuuden piilevän hyvin suunnitellussa kokonaisuudessa.
 

Nappaa helppo messureseptimme talteen tästä

  
1. Herätä huomio

Suunnittele osasto, josta selviää ensivilkaisulla tarjoamasi tuote tai palvelu. Salamyhkäisyys ei toimi, sillä huomio on herätettävä hetkessä. Huolehdi riittävästä infosta esimerkiksi seinägrafiikoiden, roll uppien, referenssien ja demojen kautta.
 

2. Ilahduta

Mikä sen parempaa kuin herättää positiivinen mielikuva! Hyväksi koettu keino ilahduttamiseen ja keskustelun avaamiseen on tarjota vaikkapa Moccamaster-kahvit tai SodaStream-janojuomat.
 

3. Jätä muistijälki

Varmista muistijäljen jättäminen jakamalla potentiaalisille asiakkaillesi jokin toimintaasi oivaltavalla tavalla liittyvä messulahja. Ohittamattomat tarjoukset parin päivän miettimisajalla ovat myös hyvä keino palata asiaan heti messuhulinoiden jälkeen.
 

4. Tee kauppaa

Aseta messuille kokonaistavoite ja seuraa sen toteutumista. Kirjaa liidit taustatietoineen tarkasti ylös, jotta messujen jälkeen tapahtuva yhteydenotto sujuu sutjakasti. Käytä messut hyödyksi myös verkostoituaksesi ja löytääksesi yhteistyökumppaneita.
 

5. Inspiroidu

Kierrä messuilla muiden osastoja. Valokuvaa parhaat osastot ja toimivimmat ideat talteen ammentaaksesi niistä inspiraatiota seuraavia messuja varten.
 

Heitä sekaan vielä lisämausteet!

Kengät

Varaudu messuille hyvin istuvilla kengillä, jotka eivät hierrä ja purista. Jos olet epävarma kengistä, ota toiset mukaan – siistit tennarit tai pehmeät ballerinat saattavat pelastaa jalkasi messujen viimeisinä tunteina.

Nesteytys

Pidä huolta nesteytyksestä varaamalla koko henkilökunnalle tarpeeksi juotavaa osastolle. Suu kuivuu kiireisenä messupäivänä hetkessä ja olo uupuu nestetasapainon horjuessa. Poksauta skumppa vasta messupäivän jälkeisellä illallisella.

Some

Käytä aktiivisesti sosiaalisen median kanavia messuaikana. Tiedota ennakkoon missä mennään, päivitä kuulumisia paikan päältä ja palaa asiaan vielä messujen päätyttyä. Suosittelemme erityisesti Twitterin käyttöä tapahtumissa. Käytä tapahtuman hästägiä ja seuraa keskustelua.
 

Unohdimmeko jotain? Jaa omat niksisi kommenteissa tai Twitterissä!
 

Menestyksekkäitä messutapahtumia toivottaa,

Marja & Pauliina
 


Tietoa kirjoittajista

Marja Ahkera

Marja Ahkera

Ohjelmistoasiantuntija  
marja.ahkera@tehden.com

Asiakaspalvelua ja aitoa auttamista suurella sydämellä. 

Twitter @MarjaAhkera LinkedIn Marja Ahkera

Pauliina Vuorinen

Pauliina Uuttu

Markkinointipäällikkö
pauliina.uuttu@tehden.com
040 667 2099

Twitter @pauliinauuttu LinkedIn Pauliina Uuttu

Ladataan keskustelua

Ota yhteyttä

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Tutustu tietosuojatiedotteeseen.