Avoinna24.fi kyselyn tulokset

Kysyimme Avoinna24.fi nettiajanvarausta käyttäviltä asiakkailta kehitysehdotuksia palvelun uudistamiseen. Saimme vastauksia mukavan määrän - kiitos niistä!

Aiomme toteuttaa lukuisia ehdotuksianne parantaaksemme ajanvarausta. Kehitys tulee tapahtumaan vaiheittain siten, että eniten toivotut ominaisuudet uudistetaan ensimmäiseksi. 

Olemme palkanneet uuden ohjelmoijan toteuttamaan Avoinna24.fi uudistuksia ja Avoinna24.fi-sivuston uuden toimivuuden suunnittelee kokenut ohjelmistosuunnittelijamme. Työt on jo aloitettu ja toteutamme uudistuksia kyselyn perusteella laaditussa järjestyksessä.

Ensimmäisenä toteuttavia uudistuksia:

  • Avoinna24.fi-sivun kehittäminen hakusivuksi ja ulkoasun päivittäminen
  • Peruutusaikavahti
  • Peräkkäisten ajanvarausten tekeminen
  • Maksamisen mahdollistaminen ajanvarauksen yhteydessä

Avoinna24.fi hakusivuksi ja "viime hetken ajat"

Liiketoimintajohtaja Heli Nykänen, Tehden:

"Monet kyselyymme vastanneet pitivät hyvänä mahdollisuutta saada omat vapaat ajat paremmin asiakkaiden näkyville, mutta olivat huolissaan siitä, tuleeko palvelusta "alennusaikojen huutokauppa". Asiakkaiden houkuttelu varaamaan viime hetken aikoja isoilla alennuksilla ei ole myöskään meidän mielestämme kestävää liiketoimintaa, vaan voi totuttaa asiakkaat varaamaan ajan aina vasta viime hetkessä. Alennus ei kannata, jos asiakas olisi ilman palvelua varannut normaalihintaisen ajan. Haluamme myös Avoinna24.fi imagon olevan laadukas, tunnettu hakupalvelu, eikä alennussivusto."

Toteutamme Avoinna24.fi uudistuksen seuraavasti:

  • Nykyaikainen hakusivu, jota markkinoidaan näkyvästi, ja joka tuo Tehden-asiakasyrityksille lisää asiakkaita
  • Tehden-asiakasyritys saa peruutusajoille ja muille viime hetken ajoille hyvän näkyvyyden
  • Ei alehintojen huutokauppaa, vaan palvelut tarjotaan normaaliin hintaan (kuten olet Tehdenissä määritellyt, kampanjat mukaan lukien)
  • Tehden ei ota mitään lisämaksua tai komissiota tästä lisänäkyvyydestä!
     

Avoinna24.fi on uudistukseen jälkeen nykyaikainen hakusivu, josta kuluttaja voi helposti hakea niin palveluita, yrityksiä kuin verkkokauppojakin. Parhaillaan Avoinna24.fi-etusivulta voi hakea ainoastaan yrityksiä, joten haku-toiminnon laajentaminen tuo lisää näkyvyyttä Avoinna24.fi-palvelua käyttäville yrityksille. Palveluhaun kautta kuluttaja voi hakea esimerkiksi haluamaansa palvelua valitsemastaan kaupungista tiettynä päivämääränä. Yrityshausta kuluttaja hakee näppärästi etsimänsä yrityksen aivan kuten tähänkin saakka. Verkkokauppa-haun kautta kuluttaja löytää myös Tehden Verkkokaupat.

Avoinna24.fi-hausta löytyminen on täysin vapaaehtoista samalla tavalla kuin se on ollut tähänkin saakka. Nettiajanvarausta voi halutessaan siis jatkossakin yhä käyttää ilman, että asiakas löytää yritystä palveluhaun kautta.

Uudistetun palveluhaun kautta asiakas voi etsiä palvelua tiettynä päivänä haluamastaan kaupungista, joten viime hetken aikoja ei tarvitse erikseen ilmoittaa palveluun, vaan ne löytyvät automaattisesti hausta, kuten muutkin vapaat ajat.

Palveluhakuun ei tule erikseen mahdollisuutta alentaa esim. viime hetken aikojen hintaa, vaan hinnat näkyvät kuten ne on Tehdenissä asetettu, kampanja-alennuksineen. Parannamme Kampanjat-ominaisuutta niin, että kampanjoiden kautta voi jatkossa määrittää tuoteryhmäkohtaisesti alennuksen tietyille ajoille. Esimerkiksi maanantaisin klo 11-13 hiustenleikkaukset saa -10% alennuksella.

Peruutusaikavahti

Asiakas voi asettaa peruutusaikavahdin, jos hänen toivomansa aika tietylle tekijälle/yritykseen tiettynä päivänä tai aikavälillä ei ole vapaana. Jos aika vapautuu, asiakas saa siitä ilmoituksen sähköpostilla tai tekstiviestinä. Peruutusaikavahti on kätevä ominaisuus sekä asiakkaalle että yrittäjälle. Asiakas saattaa haluta varata ajan esim. kauneushoitolaan haluamalleen tekijälle ennen tärkeää juhlaa, ja vahti ilmoittaa, jos aika vapautuu. Yrittäjä taas saa peruuttaneen asiakkaan tilalle heti uuden, ilahtuneen asiakkaan.

Peräkkäisten ajanvarausten tekeminen

Jatkossa asiakas voi tehdä useamman ajanvarauksen samalla kertaa viemättä varauksia yksitellen loppuun saakka.

Peräkkäisten ajanvarausten tekemiseen liittyen toteutamme myös uudistuksen, jonka avulla voi suositella ajanvarauksen tekevälle asiakkaalle myös muita palveluita, joita ei ole lisätty varsinaisen palvelun lisäpalveluiksi. 

Verkkomaksamisen mahdollistaminen

Toteutamme verkkomaksamisen mahdollistamisen. Jos haluat mahdollistaa ja vaatia asiakkaalta maksun ajanvarauksen yhteydessä, voit tehdä kauttamme sopimuksen Osuuspankin omistaman maksunvälitysyrityksen Checkout Finland Oy:n kanssa. Checkout Finland Oy veloittaa verkkomaksamisesta palvelupakettiensa mukaisen maksun. Esim. Starttipaketti: 0€/kk (+ 0,50€/maksutapahtuma ja 3 % provisio/maksutapahtuma.) Tehden ei peri verkkomaksamisesta maksua.

Avoinna24.fi markkinointi

Avoinna24.fi-sivun valmistuttua aloitamme palvelun markkinoinnin kuluttajille. Tavoitteena on saada Avoinna24.fi ihmisten tietoisuuteen helppona palveluna, jonka kautta voi varata palveluaikoja sekä etsiä palveluita tarjoavia yrityksiä. 

Sosiaalisen median, verkkomainonnan sekä mahdollisen radiomainonnan lisäksi teetämme erilaista markkinointimateriaalia, jota voit halutessasi tilata ilmaiseksi asiakastiloihin. Toimitamme halutessasi nettisivuille myös Avoinna24.fi logon sekä bannerin.

Ota yhteyttä